Amarga bellesa

29 Ene

Diuen que Nefertiti, captiva al Neues Museum de Berlin, ha suplicat al govern alemany que la deixin tornar a Egipte per posar tota la força de la seva bellesa contra els tancs…

En la inmensa fertilidad de la memoria evocaré la miseria de las ruinas, el misterio que agoniza en el desierto, enviando mensajes indescifrables a la inmensa generación de soñadores. En nombre de esta raza caminará mi alma cada día hacia el llano desnudo, hacia el palacio que ya no existe. ¡Fecundo páramo, tan pródigo en remembranzas sublimes! En alguna de las tumbas jamás ocupadas resuenan poemas que nadie ha escrito. ¿Me aventuro al suponer que serán escritos algún día?

Terenci Moix | El Amargo don de la belleza

Estimat Terenci, m’aventuro a suposar, m’aventuro a creure, que aquells poemes s’estan escrivint avui pels carrers del Caire. Amarga bellesa la dels somnis de llibertat.

Anuncios

5 comentarios to “Amarga bellesa”

 1. Mónica Frau 29 enero, 2011 a 3:18 pm #

  Me gustaría que también se escucharan las voces de aquellos siervos y esclavos que hicieron posible aquel (y este) imperio de faraones!… amargas fuerza y belleza transmiten las voces de los que, por siempre, han sido oprimidos.

  • Veronica 31 enero, 2011 a 3:46 am #

   Amarga BelleZa…, Con “z” lo siento no pude evitar notar la “s” en lugar de la “z” se ve feo.

   • Jesús V. Ferrer 31 enero, 2011 a 5:12 pm #

    Estimada Verónica. T’invitem a llegir algo més que la capçalera d’un article. Nostra benvollguda amiga i colal.laboradora Magda escriu en la seua llengua, el català. Llengua que en la meua terra es nomena valenciana. I en la qual -curiosament- a la bellesa li diguem bellea. Tambe escrivim en una atra llengua comuna, el castellà, que tú tal volta conegues més. Intentem llegir i escriure més llengües, pròpies i foranies, coneixer idees i pensaments. I entre totes elles, entendre-nos. Gràcies per la teua aportació.

    Magda, pense al voltant de les revolucions d’ara mateix, estes revolucions televisades en directe, contades i fins promogudes per internet, que pot ser no siguen un autentic moviment de canvi, sinó de desesperació mediàtica. Eixa desesperació prompte resulta manipulada i sofocada pels qui abanderen els drets mundials i es llancen posant ordre de seguida. O per atres integrismes de qualsevol tipus.

    Els somnis de llibertat son truncats molt a sovint, hui, ahir i de segur demà. Peró anem a confiar en la amarga bellesa dels poemes encara no escrits i que poden ser-ho finalment.

 2. Magda 31 enero, 2011 a 10:19 pm #

  En efecte, Jesús, són potents i perilloses les armes dels poderosos. S’apropien de tot i ho “reconverteixen” en favor dels seus interessos. Ho volen tot, ho necessiten tot, també la bellesa, o especialment la bellesa (amb s, amb z, o sense cap de les dues vocals) és la mateixa bellesa que cadascun pronuncia a la seva manera i això la fa més bella. Però així com el bust de Nefertiti per molt extraordinari que sigui no és Nefertiti, per molt que els abanderats de l’ordre manipulin rebel·lions sempre hi haurà algun poema sorgit dels somnis de llibertat que deixarà la seva bellesa (ni que sigui amarga) com a pòsit per a la humanitat. Poemes potser no escrits, poemes anònims, poemes col·lectius, poemes lliures, poemes sense amos. Poemes d’avui, d’ahir i de demà. Poemes de somnis truncats, amargues belleses que no ens podran robar.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Bitacoras.com - 29 enero, 2011

  Información Bitacoras.com…

  Valora en Bitacoras.com: Diuen que Nefertiti, captiva al Neues Museum de Berlin, ha suplicat al govern alemany que la deixin tornar a Egipte per posar tota la força de la seva bellesa contra els tancs… En la inmensa fertilidad de la memoria evocaré l…..

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: